Yes we can!

Såsom en icke infödd värmlänning så blir jag glad när mina Almikollegor från resten av Sverige säger ”här kommer Värmlandsanna” när jag kommer in i rummet. Att vara värmlänning är en bra utgångspunkt som jag alltid har haft nytta av. Värmland och värmlänningar står för mycket värme och någon typ av positivt defaultvärde som vi har med oss gratis.

Värmland är hemma för mig och jag har valt min arbetsgivare och mitt jobb för att jag vill vara med och utveckla Värmland. Och det är ju just det som jag och mina medarbetare gör till vardags. Jag tycker att vår litenhet är vår storhet i många fall och det är lätt att få saker gjorda, just för att alla vill bidra och dela med sig.

Jag är fascinerad av antiken och har nyss kommit hem från Egypten där jag har rest i faraonernas fotspår. En resa som jag alltid har velat göra och som tydligt visar vad som händer om man inte delar med sig och omvärldsspanar. Det är imponerande att ta del av storheten, kunskapsnivån och innovationskraften som fanns redan 5.000 år f.kr. Lika imponerad som jag är över vad egyptierna kunde åstadkomma då, lika skrämmande var det att se hur ett sådant rike kan dräneras och tömmas på denna kraft. Högmod går före fall och det gäller för såväl stora riken, nationer som orter och individer. Det går vare sig att låsa in kunskap eller välja att inte spana på andra. Det är Egypten ett tydlig exempel på. Den enorma kunskap som skapade ett blomstrande rike dog ut med prästerna som inte ville dela med sig av den vare sig till andra egyptier eller till nationer som erövrade dem.

Åter till Värmland. Under min bloggvecka tänker jag fokusera på de små handlingarna i vardagen och vikten av att dela med sig. Det styr vi själva över. Vi behöver inte fastna i att ”någon annan ska”. Att vi upplevs som trevliga är en bra plattform att utgå från. Och jag tror att de flesta av oss i högre grad kan använda oss själva som verktyg för att skapa en än bättre bild av Värmland hos de vi möter? Hur uttrycker vi oss om vårt älskade Värmland? Vad lyfter vi fram och vad visar vi när vi får besök? Tänk vilken kraft om vi alla skulle ta varje tillfälle som bjuds, och gärna aktivt skapa några till.

Så sammanfattningsvis tänker jag ”Yes we can”! Vi kan alla göra skillnad genom de handlingar som vi utför. Ställ dig frågan i vilka sammanhang som du befinner dig i och hur du ska agera för att vara den ultimata värmlandsambassadören. Vi har alla valet att antingen dela med oss av saker som vi är stolta över, som fungerar och som vi vet ligger mottagaren varmt om hjärtat eller att lyfta upp motsatsen. Valet är vårt eget så fundera över vilka val du gör och vilka uttryck det ska få?

//Anna

Dela:

10 kommentarer

 1. I every time spent my half an hour to read this webpage’s articles
  all the time along with a cup of coffee. Neue Bayern München trikot

 2. Hi my loved one! I wish to say that this post is amazing,
  nice written and come with almost all significant infos.
  I’d like to peer extra posts like this .

 3. Thanks for one’s marvelous posting! I genuinely enjoyed reading it, you might be a great author.I will make sure
  to bookmark your blog and will eventually come back at some
  point. I want to encourage that you continue your great job, have a nice morning!

 4. Hi, Neat post. There is an issue along with your website in web explorer, would test this?
  IE still is the market leader and a huge component to other folks will leave out your excellent writing due to this problem.

Kommentera

4 × fem =