Vinnare av AB Värmland

För nästan exakt ett år sedan hade jag dukat upp lite fika här hemma till mig och Helena Wiktelius Rimfjäll plus en till person som hon skulle ta med på fikat hos mig. Jag trodde det var någon revisor då vi tidigare pratat om det litegrann. Men sen knackade det på dörren och när jag öppnade var det ett helt gäng med härliga glada människor där utanför. De hade blommor, NWT och VF med sig. Sen berättade de att jag hade vinnit AB Värmland. Det var en sån chock! Jag trodde inte att jag skulle vinna och när de dessutom kom två månader innan vinnaren skulle utses så var det verkligen en chock.

Men det som gjorde mig mest rörd var när de kom in och berättade varför just jag hade vunnit. De var såna otroligt fina ord om mig och Little Kajsa. Jag vart så rörd att tårarna började rinna. Jag var så tacksam över att få vinna ett AB, deras förtroende och jag var så stolt över mig själv.

Little Kajsa startade jag upp så sakta för två år sedan ungefär. Då hade jag studerat, frilansat som grafisk formgivare, illustratör och barnboksillustratör ett tag men under ett annat namn. Jag hade redan då återförsäljare lite varstans bla Gallerix och frilansat åt Glossybox. Men när jag började hitta lite mer åt vilket håll jag ville jobba mot så behövde jag ett bättre företagsnamn med mer mening bakom det. Det var då Little Kajsa kom till. Det är en hyllning till min älskade mamma Kajsa som gick bort i cancer när jag var 18 år. Hon var en fantastisk person. Kreativ och konstnärlig. Vi brukade sjunga på låten ”jag ska måla hela världen lilla mamma…” och det var det hon gjorde för alla runtomkring sig. Hon gjorde allt vackrare! Nu ska jag försöka att göra det som hon gjorde.

Så där i början av Juli för ett år sedan föddes en aktiebolagsägare. Och det är precis så det känns. En helt ny företagare. Jag behöver lära mig allt på nytt. Jag vart helt plötsligt Vd och fick en anställning, fick en styrelse, lära mig moms och bokföring, deklarera varje månad, som ett AB, osv osv. Men tack och lov att jag vart en företagare just här i Värmland på Hammarö. Här har jag fått fantastisk hjälp av mentorer, föreningar, organisationer och underbara människor. Genom AB Värmland satte företaget igång på bästa sätt med värmländska entreprenörer i ryggen som finns ett telefonsamtal eller en kaffe bort, för att få råd om allt inom företagande. För det är något man behöver och mitt råd till alla som vill starta företag. Fråga, fråga, fråga. Försök omge dig med människor som peppar och tror på dig. Försök skaffa mentorer som du kan bolla idéer med, mentorer som kan ge en en kick i baken när det behövs eller ge en lite styrka när man behöver lära sig vara hård när man förhandlar. För allt är så nytt och det är så många bitar i ett företagande som man inte tänker på, saker som skall lösas och hanteras och beslut som skall fattas. Så tack AB Värmland för bästa tänkbara start för en nyfödd företagare, tack Johanna för allt, tack Anders Thorén för alla tips och stöd, tack Helena för att du stärker en varje gång jag pratar med dig. Och tack mamma för att du har har gett mig kreativitet, oändligt mycket kärlek och mod, tack min sambo som stöttar mig i alla lägen. Men störst tack går till mig själv, för att jag vågar köra min egen väg, tro på mig själv och följa mitt hjärta.

/Anna

Dela:

5 kommentarer

 1. Pingback: DMPK Services
 2. Pingback: Sexo
 3. I believe this is one of the such a lot vital info for me.
  And i’m satisfied studying your article. However want to commentary
  on few general things, The web site taste is wonderful, the articles is actually nice :
  D. Good process, cheers Nya Fotbollströjor

 4. Undeniably believe that which you said. Your favorite justification appeared to be
  on the net the easiest thing to be aware of.
  I say to you, I definitely get irked while people think about worries that they just do not
  know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side
  effect , people can take a signal. Will likely be back
  to get more. Thanks Billige napoli Fodboldtrøje

Kommentera

16 − tolv =