Vi har en enda jord

VI har pratat om, varnat om, pratat igen och varnar hela tiden om att våra resurser i form av olja, fosfor mm i många årtionden tar slut.

Vi ser genom våra glasögon.

Erfarenheten är, hur vi har hanterat och hanterar våra resurser på jorden. Före 1900-talet, var tvungna att återanvända våra resurser för att överleva. Under 1900-talet, främst den sista halvan, använde vi och lade nästan allt på dåtidens soptippar. Förhoppningsvis om inte allt grävdes ner eller sänktes i havet.
Vi ser att de gamla soptipparna innehåller ofta ett lager bilar i botten, till allt möjligt. Det finns lite information och dokumentation, om hur vi har gjort.

Det hittas nästan mer plast än fisk i haven.

6000 tunnor kvicksilver i sänktes i havet utanför Sundsvall, vi har 50 000 förorenade områden i Sverige. Gamla synder, som våra barn och barnbarn ska ta hand om.

Nu har vi möjligheten att göra rätt, informationen finns men vill vi göra rätt?

Den yngre generationen är bättre att återvinna och återanvända som konsument, Det har jag ingen vetenskaplig forskning kring. Men jag ser att det börjar att vara inne och roligt att köpa vintage, återanvända allt ifrån möbler till kläder.

/Marina Kristiansson

Dela:

2 kommentarer

Kommentera

4 + tjugo =