Var är gräset grönare än här?

Man brukar ju säga att grannens gräs alltid verkar grönare som ett uttryck för att man aldrig blir riktigt nöjd eller kanske som ett uttryck för en strävan att bli bättre eller bara längtar bort.

Som landstingsanställd, oavsett var i vårt land, lever man i ett ständigt dilemma; driven av ett patos att alla ska ha samma möjligheter att få hjälp och stöd vid ohälsa och sjukdom, samtidigt som den offentliga driftsformen man arbetar i egentligen är hopplös. Det råder vattentäta skott mellan de som arbetar med sjukvården och de som styr den politiskt. Klart att man som invånare vill ha allt möjligt, och ska man vinna val och få makten måste man ju som politiker lôva och lôva, som det heter här i Värmland. Men det är i princip outhärdligt att sättas till att infria dessa löften ute i primärvården – det som förväntas av oss innebär minst det dubbla av vad vi egentligen har en sportslig chans att hinna med. Jag läser i veckans nummer av Läkartidningen att allt fler läkare bränner ut sig, så det är förmodligen inte grönare någon annanstans. Man tänker – bättre då att gräva där du står och ha en möjlighet att påverka där man är – med kanske en dåres envishet. Det är förståeligt att läkare försöker sig på att starta om i egna driftsformer eller stafetta. Som vikarierande läkare hittar du en begränsning i att arbeta de timmar du har betalt för, och sedan kan du åka därifrån. Du får ett liv – men det leder å andra sidan till en klart sämre, mer kostsam och ineffektiv vård – hur duktig den enskilde vikarien än är.

Nu blev det kanske deppigt, men du får ta fasta på att bloggen handlar om att vara lojal och att just skapa något bra omkring dig där du bor. Jag är kvar i Kil och strävar på, i hopp om bättre lyhördhet hos våra styrande för oss som jobbar på golvet i Landstinget.

Roligare är att få tipsa om den suveräna nyårsrevyn som du inte får missa i januari. Cabarygänget i Karlstad är ett ytterligare exempel på några som oförtrutet strävar på och kommenterar – på ett betydligt roligare sätt än mitt – hur våra makthavare styr och ställer med oss. Rysligt duktiga musiker och artister som har lägger ner sig själ för att roa oss kalstabor. GÅ OCH SE!

Dela:

Kommentera

tjugo + 18 =