Vad vill du bli när du blir stor?

För en sisådär 25 år sedan kom jag på vad jag skulle bli när jag blir stor. Delfinskötare på Kolmården. Detta yrke skulle jag kombinera med att vara glasblåsare. Helt perfekt kombo tänkte jag. Men det tog inte lång tid innan jag vid tidig ålder förstod hur hemskt jag tyckte det var med instängda djur och bojkottade snabbt tanken att jobba med dessa ledsna fångade vackra varelser.

Så tanken på glasblåsare satt kvar hos mig i många år och med en fantastisk mamma Kajsa som alltid uppmuntrade mina nya ideer och ”konst” experiment om vad jag skulle göra så fortsatte kreativiteten att flöda.

Det är nu på senare år som jag verkligen har förstått vilken fantastisk grund för kreativitet och skapande jag fick när jag var liten. Framförallt från min mamma som var konstnärlig hon med. Hemma var det ingen som skällde eller tyckte det var jobbigt när man drog fram färg och penslar, socker och lim, tejp i massor och lite trolldeg på det sen (förstå vilket kladd!!). Sen kanske man kunde gå över till bästa kompisen för att låna lite rosa och blå bomull för att toppa konstverket med. Pricken över i:et liksom. För att i nästa stund vara ute och leka, klättra i träd och gömma sig medans man lurade förbipasserande på det klassiska ”här-ligger-en-plånbok-och-skräpar” som man sen snabbt drog undan i en magiskt osynlig tråd. Sen kom det där pirret när man inte visste om det var surgubben på gatan längre bort som stod där i andra änden och drog i den slitna tomma plånboken. Eller den gulliga grannen som glatt spelade med.

Så att få den där alldeles unika, speciella friheten när man var liten som man bara kan få genom att fritt få testa sina ideer utan pekpinnar och det allra viktigaste, att få ha tråkigt. När man var liten och inte visste vad man skulle hitta på och man gick där och surade för att det var så tråkigt (i en kvart sisådär..) det är dom där stunderna som pressar ens kreativa tänk. Det var då man kom på de allra roligaste fantasilekarna, eller när man med bästa vännen smög in för att ta ägg och bomull i förhoppning om att få en stor kycklingkull till sommaren. Dom studerna är jag så evigt tacksam mina föräldrar för.

/Anna

Dela:

2 kommentarer

  1. Pingback: hash thuisbezorgd
  2. Pingback: must watch

Kommentera

tretton + 16 =