Tillsammans skapar vi vårt Värmland

Varje jag, och varje du är en enda. Vi kan vilja hur mycket som helst, vi kan vara hur kloka som helst. Vad hjälper väl det?

Vi knogar på och stretar och ligger i. För det mesta var och en på sitt eget håll. Det fantastiska händer när vi börjar prata om att åstadkomma saker tillsammans. Då blir plötsligt en människa plus ytterligare en människa, inte två utan nästan som fyra, två plus två blir säkert åtminstone som tio och så vidare.
Så tar vi oss lite av den makten vi klagar på att andra missbrukar.

Så skapar vi det liv och samhälle vi vill ha. I smått, som vår familj, eller i stort, som vårt Värmland. Och ibland ändå mycket större.

När vi pratar med varandra om vad vi vill. Och inte minst när vi lyssnar på varandra och får reda på vad den andra vill. Då står vi för våra idéer och har respekt för den andras åsikter, och kan gemensamt nå den väg vi tror blir bäst. Det går sällan fort, det går aldrig spikrakt fram, men det blir oftast bra.

Jag tror att vi är många som börjar tröttna på att vänta på den där riddaren i skinande rustning, som ska komma ridande hit på sin vita häst och rädda oss. Han är upptagen på annat håll. Ska vi räddas får vi nog sköta det själva.

Så tror jag vägen framåt för att skapa det Värmland vi vill ha måste se ut. Både för oss själva och för våra barn. Och vet ni; jag tror att om vi tänker så när vi skapar vårt Värmland, att vi med en mystiskt magisk kraft också gör resten av världen lite bättre.

I morgon tänkte jag fundera lite mer över våra samtal tillsammans.
Så till dess; sköt om er själva och varandra. Särskilt barnen.

/Olle

Dela:

3 kommentarer

  1. Du är bra, och klok, du Olle!
    Särskilt barnen

  2. apart interview cenforce 100 for sale downtown energy clearly quit cenforce 50 for sale right drawer
    greatly anything cenforce 100mg pills normally entertainment [url=http://cavalrymenforromney.com/#]cost
    of cenforce in canada[/url] previously boss cenforce professional
    100mg simply brown http://cavalrymenforromney.com/

Kommentera

sexton − fyra =