Tack Glenn, Christina & Co!

Man behöver inte vara intresserad av bilsport för att förstå att Rally Sweden har stor betydelse för Värmland. Med 200 000 åskådare och 100 miljon tv-tittare runt hela världen är rallyt Sveriges största årligen återkommande evenemang.

Medierapporteringen sätter naturligtvis Värmland på kartan, och lockar säkert besökare under andra delar av året också. Och under rallyt ska förarna och deras team, journalister från jordens alla hörn och många åskådare bo, äta, dricka, shoppa med mera. Man riktigt hör hur pengarna väller in!

Det här är naturligtvis bra för både näringsliv och oss som bor i Värmland. Rallyt marknadsför Värmland och genererar arbetstillfällen och intäkter för både näringsliv och det offentliga.

När man bott några år i Värmland vet man att rallyt inte är något självspelande piano. Hundratals frivilliga hjälper rallyorganisationen med tusentals praktiska detaljer för att allt ska funka. Och som om det inte vore nog gör vädergudarna ibland sitt allra bästa för att göra tillvaron än mer spännande. Ifjol var arrangörerna bara några timmar ifrån att ställa in rallyt. Det hade gjort Värmland lite fattigare – både upplevelsemässigt och ekonomiskt.

Så jag lyfter på hatten för rallygeneralen Glenn, tävlingsledaren Christina och hela gänget bakom Rally Sweden. Varje timme ni lägger ner är en satsning för det lokala näringslivet och oss värmlänningar. Mer lokallojal än så kan man nog inte vara. Tusen tack!

//Anders

Dela:

Kommentera

5 × 3 =