Storfors Bordtennisklubbs historia; den korta versionen

När man är mitt inne i en verksamhet så är det lätt tycka att alla andra borde veta vad man håller på med. Naturligtvis är det inte så, alla är ju inte intresserade av sport, utan därför kommer som ett inledande inlägg en kort summering av klubbens historia.

Storfors Bordtennisklubb bildades på initiativ av mig och Anders Hulth. Vi har båda ett förflutet som spelare, jag med början på 60-talet och Anders på 70-talet. Vi träffades av en slump som resulterade i att vi började hyra gamla gymnastiksalen ett par timmar varannan helg för att spela pingis. Så höll vi på i flera år innan vi hösten 1995 började prata om att starta en klubb. Sagt och gjort; 16 januari 1996 hade klubben sin första träning efter att ha lånat ihop bord och tillbehör.

Efter att ha fått ett positivt gensvar redan från början med ett 50-tal ungdomar i träning, så har det rullat på med Anders och mig som tränare, ledare, styrelse, pengaraggare osv. allt sedan dess.

Efter målmedveten och seriös träning lät inte framgångarna vänta på sig utan redan andra säsongen fick vi våra första distriktsmästare på flicksidan. Just flicksidan har alltid varit klubbens signum och när vi var som störst var ett 25-tal tjejer igång samtidigt och dominerade Värmländsk pingis totalt under en lång rad av år. Efter många års kringflackande på de stora tävlingarna runt om i Sverige (även Norge, Danmark och Tyskland) varje helg så bestämde vi att starta ett damlag 2008.

Våra döttrar Anna Bergquist och Josefin Hulth var väl de tjejer som satsade hårdast, med en hel del regions- och riksläger plus ett stenhårt treveckors läger i Kina, och fick de största framgångarna. Seriespelet blev ett sätt att hålla deras intresse vid liv. Genom våra internationella kontakter så gjordes några värvningar.(Norska damlandslaget + en bosnisk landslagsspelare). Våren 2009 stod laget som segrare i division 1 genom att vinna alla matcher i serien med förkrossande siffror och ett snitt på 8-1.

Första säsongen i Elitserien fixades nytt kontrakt i sista omgången. Laget har därefter successivt förstärkts utan att göra avkall på att Storforskärnan skall ingå. Nu har det blivit så ändå då Anna och Josefin har haft uppehåll för barnafödande och inte kommit tillbaka efter det. Laget har under åren innehållit landslagsspelare från olika länder. Dagens lag mönstrar Hannah Hicks, England, Tin-Tin Ho, England, Jessica Yamada, Brasilien och Mariann Juhász, Ungern + en spelare som inte kommer att avslöjas förrän transferfönstret stänger 15 december. Ett lag som vi tror ska blanda sig i medaljstriden nu i vår. När vi nu är inne på åttonde säsongen i högsta serien kan vi konstatera att vi hängt kvar en gång, vunnit B-slutspelet en gång och tagit oss till A-slutspel om SM fem gånger varav de två senaste säsongerna renderat i brons och silver.

Jag avslutar dagens inlägg med att citera mig själv: ”Det gäller bara att vara seriös, ha en strategi, höja målsättningen inför varje säsong, tro på det man gör och framförallt ha roligt.” Klockrent!!!

/Tomas

Dela:

3 kommentarer

Kommentera

fyra × två =