När det globala blir lokalt. Och sen globalt igen.

Alltså Patrik Andersson. Vilken människa. Ni har säkert hört historien om filmen ”Trevligt folk” flera gånger. Men den är värd att berättas igen. Jag hade förmånen att lyssna till Patrik på konferensen Expand igår. Tänk att sitta i Borlänge och känna sig oroad över samhällsutvecklingen och inte bara tänka tanken att någonting måste göras, utan att också göra det. Att få för sej att anmäla ett somaliskt landslag i bandy, innehållande 17 killar som aldrig förr stått på ett par skridskor och som nyss har kommit från Somalia till Borlänge, till VM i Sibirien. Ett VM som dessutom går av stapeln inom åtta månader.

Att få journalister från Wall Street Journal och BBC att köa för att få höra mer om det de ansåg vara ett av världens mest spännande integrationsprojekt. Att få Filip och Fredrik att plocka upp den ”vansinniga idén” och göra dokumentären Trevligt folk som i detta nu konkurrerar om filmpris på den globala scenen. Och, viktigast av allt, att få krigarna ute på den hala isen att kämpa mot ett uppsatt mål där vunna erfarenheter omsätts till bättre resultat i skolan. Är inte det integration så säg.

Att mixa det lokala och globala på det sätt Patrik har gjort är ett fantastiskt bra exempel och visar en av tusen möjliga vägar att jobba med integration!

Frida Johansson

Dela:

1 kommentar

  1. Awesome things here. I am very glad to peer your post.
    Thanks so much and I’m taking a look ahead to contact you.
    Will you please drop me a e-mail? Køb Fodboldtrøjer

Kommentera

17 − 13 =