Mitt kreativa underbara kaos

Att ha en kreativ hjärna som ständigt är igång och surrar och snurrar är både alldeles underbart men även lite opraktiskt. Fördelarna är inte svåra att förstå – man har lätt till fantasi, bra på att lösa problem, kreativ osv.

Men… när hjärnan ständigt går på högvarv med diverse dagdrömmeri, inspiration, skapande av konst, nya idéer till nya projekt. Ja, då finns kanske inte så mycket övers till de där andra såsom att vara duktig på att komma ihåg att svara på det där mailet som jag skulle svara på med detsamma. Eller att skriva upp saker i almanackan, skicka det ena och än det andra, hålla reda på diverse viktiga saker såsom plånbok, mobil, nycklar, kamera, tvdosan (ja, den kan ligga i kylen eller i ateljén…) att hitta bilnyckeln till det där mötet som man ska iväg på, som man precis kom på minuten innan man somnade att man glömt att skriva upp i den där almanackan som jag har tappat bort. En almanacka i mobilen hade ju varit smart tänker ni, men ni som känner mig vet att jag allt som oftast har glömt att ladda mobilen…

Jag har länge försökt att få ordning på det här, det hade ju liksom sparat lite tid för både mig och min sambo när vi ränner runt där hemma och letar efter bilnyckeln. Jag har med åren blivit mycket bättre på detta. Jag har slutat att säga att jag är dålig på saker. Jag har bara inte lärt mig än som föreläsaren Kjell Enhäger säger. Jag är under inlärning.

Precis så tänker jag i mitt företagande. Där är faktiskt mitt kreativa kaos i huvudet en enorm tillgång, om inte den största. Att kunna ha flera idéer igång samtidigt, att komma på kreativa lösningar inom olika områden. Inte bara när jag målar utan inom allt, marknadsföring, göra reklam, nya vinklar och idéer inom Little Kajsa mm. Så då gör det där inte så mycket, att leta i micron efter kameran. Tillslut hittar jag ju den. Och medan jag har letat har jag ju kommit på fem nya idéer till fem nya tavlor. Så det var kanske ganska ändå inte så farligt det där med att ränna runt och leta en stund.

Vad vill jag säga med det här? Jo omfamna och tyck om er som ni är. Kör på era idéer, starta ett företag om ni drömmer om det och ta all hjälp ni kan få. Man kan inte vara bra på allt. Men man kan lära sig det mesta, även om det tar tid. Och här i Värmland finns det dessutom fantastiska organisationer och härligt folk som vill hjälpa er.

Nu ska jag ta en kaffe med min barndomsvän och sen ringa mormor och berätta att hon inte behöver oroa sig ikväll över min kamera som hon drömde att jag tappat bort.

/Anna

Dela:

2 kommentarer

  1. Pingback: agen bola terbesar
  2. Pingback: roof repair

Kommentera

10 − 7 =