Måndag morgon

Igår tog jag mej en tur till Italien för att köra lopp. Lång dag och hemma långt efter midnatt. Det blir inte vinst varje gång, men 3:a anses väl ändå vara bra.

När man som jag reser så mycket som jag gör då uppskattar man verkligen att komma hem till Värmland! Jag är född i Göteborg och flyttade till Värmland som 15 -åring. Men jag kan säga att det var ingen självklarhet att jag skulle gå i pappas fotspår. Tror ändå att det var flytten till Värmland som gjorde att jag ändå blev travkusk. I en storstad finns det så många utbud av olika idrotter.

Jag minns första kontakten jag hade med en häst, det var en ponny som hette Hazard. Han var ”glosögd” och inte den snällaste hästen samt hans tålamod var nästintill obefintligt, det var många gånger han sprang ut från travbanan med mej bakom.

Ute på Lökene där jag håller till jobbar vi ca 25 personer. Jobbar, jag kan säga att det är ett sätt att leva. När det pratas om mångfald, det har vi på Lökene, flera nationaliteter arbetar här, de kommer från Finland, Norge, Polen, Frankrike, Albanien. Fantastiskt roligt! Idag när solen sken över gården, då känner jag att jag har världens bästa jobb! Redan klockan 9.00 drar vi igång och det är ca 40 hästar som ska tränas omväxlande backe, rakbana eller rundbana, såklart hinner jag inte köra alla, men vi kör i grupp om ca 10 hästar och varje tur tar ca 1 timme. Ikväll bär det av till Halmstad där två av våra hästar ska tävla, 90 mil tur och retur.

Så rullar vi in på gården vid 2-tiden inatt igen.

Björn Goop

Dela:

3 kommentarer

  1. Amazing! Its genuinely remarkable paragraph, I have got much clear
    idea on the topic of from this paragraph. Maglie da
    calcio

  2. Excellent post! We will be linking to this great article on our site.
    Keep up the good writing. Bayern Munchen tröjor

Kommentera

10 − ett =