Lokala råvaror – jatack!

Jag har flängt runt en del i världen men Karlstad har alltid varit utgångspunkten. Det är som en magnet som drar mig tillbaka. Det är en väldigt trevlig magnet. Karlstad strålar med sin sol och energi och fantastiska befolkning. Det är inte för inte som vi döpt en öl efter Karlstads största ikon, Sola – Eva Lisa pale ale efter Eva Lisa Holtz, allas våran sol.

Lokala råvaror – jatack! Jag är själv stor patriot av lokalt och ekologiskt. Tyvärr är vi inte där i Sverige riktigt än inom bryggeribranschen. Det görs försök på humle lite här och var, men det tar år innan humleplantorna kan ge en skörd. Svensk malt finns men den är inte inom ramarna för vad vi vill få ut.

Foto: Johan Eklund

Vi handlar vår malt från Tyskland och England. Humle från USA, Tyskland och Australien. Vi kompenserar för detta på många sätt. Bland annat med att vi ska använda burk istället för flaska. Burken är flaskan överlägsen, både miljömässigt och ergonomiskt. Alla våra spillprodukter ska bli bio-bränsle och bryggeriet är helt fritt från fossila bränslen då vi valt en eldriven ångenerator och köper mijlömärkt el. Det känns extra bra att flytta in hos Löfbergs Fastigheter eftersom de använder bergvärme och gjort många genomtänkta val med synpunkt på miljö vid färdigställandet!

Foto: Johan Eklund

Det vi ska använda från Karlstad är ett av världens bästa dricksvatten och den naturliga fauna av bakterier i luften. Vi ska spontanfermentera lite öl där vi inte tillsätter jäst utan Karlstads naturliga krumelurer i luften får käka socker och sätta prägel på ölen.

/Daniel

Dela:

7 kommentarer

 1. Pingback: index
 2. Pingback: jeux de friv
 3. Pingback: bandar judi
 4. Pingback: basement water
 5. Pingback: iraqi geometry
 6. Wonderful post! We will be linking to this great article on our website.
  Keep up the good writing. Maglie Psg

 7. I am not sure where you’re getting your information, but
  great topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more.
  Thanks for excellent information I was looking for this info for my mission.

Kommentera

sexton − 7 =