Lilla jag och Little Kajsa

Förra hösten fick jag en fråga om jag kunde tänka mig att vara mentor åt en nybliven företagare på Hammarö. Det kunde jag.

Personen i fråga, som heter Anna och är en stilsäker illustratör och formgivare, tar just nu sina första stapplande steg som vd, ekonomichef, personalansvarig, lagerarbetare, distributör med mera i företaget Little Kajsa. Företagsnamnet är en hyllning till Annas mamma som gick bort i cancer alldeles för tidigt.

I början är det ju en hel del att tänka på som företagare, och det är fantastiskt stimulerande att få vara bollplank till Anna. Topparna, dalarna och allt däremellan. Jag har själv upplevt dem när jag drev företag ihop med en kompis.

Först tänkte jag att det här är att vara mentor, det är en sak som jag inte har något att vinna på. Men det är klart jag har. Om Anna lyckas med sitt företag här i Värmland så kan det skapa både arbetstillfällen och skatteintäkter som utvecklar min närmiljö. Jag håller tummarna för att det blir så. Och det enda lilla jag behöver bjuda på är min tid.

Heja dig Anna! För att du vågar, och för att du gör det just i Värmland, dalkulla som du är!

//Anders

Dela:

2 kommentarer

  1. Pingback: colarts Diyala

Kommentera

19 − fyra =