Lysviksrevyn Lokallojal

Lev livet – och ha roligt efter vägen!

Som ni kanske har förstått från mitt första inlägg så gillar jag när det händer saker. Och om ingen annan står för den biten så får man ta saken i egna händer. Det är ingen idé att sitta och klaga, upp och hitta på något istället!

Precis så tänkte jag när jag frågade min kusin om vi inte skulle dra igång en revy (eller cabaret som vi först kallade det) i Lysvik för 7 år sedan. Idén kom från Stjerneskolans årliga cabaret, där vi båda medverkat och gillat upplägget. ”Självklart!” sa hon, som nyligen tagit studenten och skulle börja läsa på universitetet i Karlstad men ville ha något att sysselsätta sig med vid sidan av studierna.

Vi började sen spåna och fråga runt efter folk som kunde tänka sig vara med på scen eller ville vara med vid sidan av vår uppsättning. Vi fick ihop ett gäng, där flera är en del av ensemblen än idag, och satte oss tillsammans för att lägga fram idéer.
Jag kan ju säga att det vi kom fram till då, är en helt annan föreställning än vad det sen blev.
Vi drog igång i februari och tanken var då att vi skulle spela i påsk samma år. Oj, oj… hur tänkte vi där tro? Numer börjar vi i mars-april och håller på fram till de absolut sista minuterna innan premiären går av stapeln i mitten av november.
Vi hade heller aldrig någon tanke på att spela fler än en enda föreställning. De senaste åren har vi spelat sex föreställningar och jag skulle ALDRIG kunna tänka mig att lägga ner så mycket arbete för att bara få visa upp det en enda gång.

Som tur var så lyckades min mor stöta på Sven och Katarina Westerdahl när de var och handlade på Coop i Lysvik. Hon visste att de hade sysslat med revyer tidigare och frågade om de inte kunde tänka sig att hjälpa oss.
Mycket riktigt, de kom dit och Lysviksrevyn hade aldrig blivit det den är idag om det inte varit för dessa två.
– Namnet ”Lysviksrevyn” kom till, de tyckte bestämt att föreställningen skulle spelas minst två gånger (det blev till och med tre gånger p.g.a. stor efterfrågan), sketcherna fick en helt annan kostym och likaså flödet i hela uppsättningen.
Och vi som trodde att det räckte med att Malin spelade tvärflöjt liksom…

Så jag vill på detta sätt få säga tack till Sven och Katarina, utan er hade Lysviksrevyn blivit en engångsföreteelse!
Det blir i år åttonde uppsättningen i följd som vi kommer att spela och det här är det roligaste jag vet.
Jag älskar att stå på scen och få dansa, sjunga och spela – både teater och instrument.
Jag har ärvt mitt musikintresse av min far och mitt driv av min mor.
Pappa har under hela sitt liv spelat i olika band och har ett fantastiskt musiköra och mamma har alltid engagerat sig i saker och ting, hon får saker att hända, både politiskt och på orten.

Att skriva låttexter och sketcher och låta allt växa fram tillsammans med mina duktiga medspelare i revyn är fantastiskt roligt!
De sista veckorna innan premiär är dock otroligt stressiga och påfrestande. Det är svårt att få ihop vardagen, jobb och alla repetitioner. Dagarna räcker inte till vilket leder till sena kvällar och nätter och jag tappar ofta hoppet och tålamodet. Men när allt väl är klart och vi får stå där tillsammans och ta emot publikens applåder, så är det värt allt slit!

Vi spelar som sagt i november så håll utkik efter annonser både i tidningar och på sociala medier om ni är sugna på att se oss. Jag hoppas att vi ses där!
Med det här vill jag säga att ni ska våga satsa på det ni brinner för och tycker är roligt, om det så gäller små eller stora saker – livet är ju till för att levas! Nog kan det ibland vara lite av en bergochdal-bana men vi måste kunna njuta efter vägen också, så se till att även lägga tid på sådant som ni blir glada av emellanåt!

Detta blir mitt sista inlägg på LokalLojals blogg och det var trevligt att få dela med mig av en liten bit ur mitt liv och av mina tankar.
När jag tog studenten 2008 kunde jag aldrig tro att jag nästan 9 år senare skulle bli utnämnd till ”årets Sunnebo” och tillsammans med revyn få ta emot utmärkelsen ”årets Lysviking”.

Framtiden är alltid oskriven, men den blir vad vi gör det till!
Tack!
//Jenny

Dela:

2 kommentarer

  1. Det är alltid trevligt att träffa dig. Du är pigg som en ”lärka”. Vi ses imorgon för gemensam resa till vårt uppdrag inTimgsrätten.

  2. Hi there this is somewhat of off topic but I was wondering if blogs
    use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML.
    I’m starting a blog soon but have no coding
    know-how so I wanted to get guidance from someone with experience.

    Any help would be enormously appreciated!

Kommentera

sjutton − tolv =