Hur låter Klarälven?

Jag har alltid haft en enorm respekt för Klarälven. Den är ganska läskig i mitt tycke, virvlar fram med en enorm fart, det är oförutsägbara krafter i den. Många åker gummiflotte från Skåre i Karlstad ner till Centrum för att trotsa dessa krafter. Det har jag också gjort. Eller ja, det var ingen gummiflotte, det var en uppblåsbar pool av mindre sort. När jag gled ner på Klarälven en varm julidag hoppade jag i för att svalka av mig. Man kanske inte tänker på det, men under ytan gömmer sig en dånande ljud som inte liknar något annat. Båtmotorer, strömmar och slussar får en helt annan klang under ytan, ett rungade dån, allt går lite långsammare och du kan knappt urskilja det ena ifrån det andra.

Det är svårt bada såhär års, så jag bestämde mig för att testa att återskapa detta dånande ljud som döljer sig under Klarälvens ytspänning, endast med hjälp av synthen.

Foto: Wilhelm Forsnäsgård

Dela:

3 kommentarer

  1. Pingback: DMPK
  2. Pingback: roof repair

Kommentera

åtta + 15 =