Hur kan vi göra mer och få än mer mötesnytta?

Sitter på kontoret och Karlstad CCC fylls sakta med mötesdeltagarna från Kd, som valt Karlstad som plats för att mötas, debattera och diskutera under sina Kommundagar. Ett arrangemang som samlar ca 750 politiska beslutsfattare, lobbyister och inte minst media. Här är det verkligen ett konkret exempel på de bitar jag nämnt i mina tidigare blogginlägg.

Ett gyllene tillfälle att sprida kunskap om Värmland, att driva våra frågor och visa upp det vi är stolta över. Jag vet exempelvis att en Rotaryklubb gästades i morse av Penilla Gunther som är Näringspolitisk talesperson och som var föredragshållare på den frukosten. Det gästspelet hade säkerligen inte varit lika lätt att få till om inte Kommundagarna förlagts hit. Likaså när Anna Kinberg-Batra gästade Swedbanks finansfrukost den 24 mars. Ett gyllene tillfälle för ca 100 åhörare att lyssna, diskutera och framföra åsikter till en central person i svensk politik. Det underlättade säkert att Moderaternas Sverigemöte var förlagt till Karlstad de dagarna, och gjorde det därmed möjligt för oss att komma närmare makten.

Det här är oerhört aktuella och konkreta exempel på effekter av möten som arrangeras i Karlstad, men där vi kanske inte kan mäta det i ekonomiska termer men som är oerhört betydelsefulla ändå. Frågorna jag nu ställer helt öppet och där jag blir jätteglad om får varje svar jag kan få:
– Vad kan vi göra mer tillsammans för att exponera Karlstad och Värmland för de mötesdeltagare som kommer hit? Varje person är ett presumtivt skyltfönster.
– Vilka möten vill och kan vi få hit tillsammans? Om du känner till ett större möte som roterar bland olika värdstäder i Sverige eller Norden, så tar vi gärna emot tips och hjälper gärna till med att söka dem.

Möten är inte bara en möjlighet utan många.

/Mattias

Dela:

7 kommentarer

Kommentera

16 − elva =