Hall of fame

Förvånansvärt få vuxna människor kan på rak arm svara på frågan: vilka är dina viktigaste förebilder? Kanske anses det lite barnsligt men en förebild är inte detsamma som en idol. Idoler är personer som vi på ett ganska okritiskt sätt beundrar och glorifierar, utan att nödvändigtvis lära oss någonting av deras exempel. Ju mer vi avgudar dem, desto mindre är chansen att vi kan se oss själva göra vad de gör. En förebild är en person som du lär dig av, som du känner igen dig själv i och som gör någonting som du också skulle kunna göra. Något att eftersträva och som skapar ett ”jävlar anamma” och ”kan hon eller han så kan jag”.

Vi behöver alla påfyllnad av den inspiration som är en förutsättning för att vi ska kunna göra skillnad i våra olika sammanhang och som gör att vi vågar att utmana oss själva. Så varför inte göra en Hall of fame med dina viktigaste värmländska förebilder?

Gör så här: välj ut en eller flera förebilder från Värmland och skriv ned en kort sammanfattning kring de personerna. Det kan räcka med en mening, till exempel vad du lär dig av den personen, något de sagt som du motiveras av, en slogan eller motivering som för dig sammanfattar förebilden. Ha sedan din Hall of fame lättillgänglig i till exempel mobilen och när du behöver inspireras tar du fram sammanställningen och får en motivationsboost från dina värmländska förebilder.

Ett tips – kanske skulle du även kunna fråga de personer som fått äran att vara dina förebilder om råd vid till exempel ett viktigt beslut? De flesta personer blir oftast både smickrade och glada när man frågar och delar gärna med sig av råd och tips.

Nästa gång tänker jag berätta om 100° Karlstad, ett mycket bra initiativ där det kryllar av grymma förebilder och inspiration – från Värmland.

Tills dess – vilka är dina förebilder, vad betyder de för dig och vilken är din värmländska Hall of fame?

/Jennie

Dela:

15 kommentarer

 1. Pingback: juegos friv
 2. Pingback: agen poker terbaik
 3. Pingback: slots
 4. If some one needs expert view concerning blogging and site-building then i
  recommend him/her to pay a quick visit this weblog, Keep up the good job.

 5. I’m curious to find out what blog platform you happen to be
  using? I’m experiencing some small security problems with
  my latest website and I would like to find something more safe.
  Do you have any recommendations?

 6. Excellent site. Lots of helpful information here. I’m sending it to several pals ans also sharing in delicious.
  And certainly, thank you to your effort!

Kommentera

4 × 4 =