fryksdalenssparbank_about

Fryksdalens Sparbank är en lokal sparbank med verksamhet i Fryksdalen och norra Klarälvdalen. Alla beslut fattas här och som lokal sparbank har vi inga aktieägare som gör anspråk på vinsten. Vi ägs i princip av alla som bor, verkar och har hjärtat i Fryksdalens och norra Klarälvdalen. Det innebär att vi kan lägga mer resurser på våra kunder och även dela med oss av överskottet till lokala insatser. Våra kunder har därför större möjligheter att förverkliga sina idéer hos oss och samtidigt bidra till det lokala samhället.

Som sparbank handlar vårt lokala engagemang inte om en marknadsföringsaktivitet. Det är helt enkelt en del av vårt uppdrag och dessutom ett måste för att vår egen marknad skall utvecklas. För oss är det en självklarhet att använda lokala företag och att lägga resurser på saker som gör våra orter till en bättre plats att leva, bo och arbeta på. Att skapa förutsättningar för människor att leva här, att hjälpa bra initiativ att växa och att stötta entreprenörskapet hos både ungdomar och befintliga företag. Det är en naturlig och viktig del av vårt företag. Att bidra, ta ansvar och vara ett bra föredöme samt att verka för ett livskraftigt och levande Värmland.

Fryksdalen Framför Allt – ett annorlunda uppdrag sedan 1856
Vi startades 1856 i Sunne för att det skulle bli enklare för folk här att spara pengar och för att vinsten skulle stanna här hemma. Detta är fortfarande grunden för vår verksamhet. Sedan 2012 har vi även ett kontor i Sysslebäck, i norra Klarälvdalen. Vi är bygdens egen bank och våra produkter och tjänster, vår service och vinst ska göra största möjliga nytta för folk här.

Det är därför vi finns.