Frukost made by Värmland

Älskade Värmland…Medan jag sitter och ska skriva min andra blogg inser jag för första gången att nästan hela min frukost kommer från Värmland. Mitt kaffe är producerat lokalt, min mjölk kommer från värmländska bönder, mjölkförpackningen görs några mil härifrån och mina kokta ägg kommer från en väns gård inte så långt ifrån mitt hus. Kanske inbillar jag mig, men vilken skillnad i smaken det får! Det enda som inte är från Värmland är mina pressade apelsiner och låt oss hoppa att klimatpåverkan inte gör det möjligt att odla apelsiner i Värmland på väldigt länge.

Snart ska jag till mitt kontor så jag planerar min dag hemifrån så jag blir så effektiv som möjligt. Jag tittar på listan av de företag jag ska kontakta och kan bekräfta vilka fina företag vi har i Värmland. Nu tänker jag på lokalproducerat, som jag är en del av. Samma vilja och stolthet vi har för vår mat ska vi ha för våra företag, och samma vilja att köpa närproducerat när vi köper mjölk borde vi ha när vi köper tjänster till våra företag. Eftersom jag har startat mitt konsultföretag i Värmland är det naturligt att dessa ord kommer från mig. Men bortser man från det uppenbara, så finns det ett allvar i det jag säger. Jag reser och har rest Värmland runt flera gånger i mina tidigare och nuvarande jobb. Jag ser många fantastiska företag som inte bara har kunskapen men även en stor känsla för kvalitet. Detta gör mig stolt! Nu är jag laddad!

Man hör ofta att man bör rikta sig mot de stora städerna och det är också bra. Ibland måste man tänka större eller få inspiration utifrån. Men jag har mitt företag i Värmland och det finns en stor potential här; för att jag tror att våra företag har alla förutsättningar för att bli bättre, mer produktiva och mer konkurrenskraftiga än andra företag i Sverige och varför inte, i världen.

Fördelen som jag tycker finns här i Värmland är att jag kan utveckla mina olika koncept och göra affärer samtidigt som jag har tid för egen utveckling efter arbetet. Jag är mamma och ser mina barn engagerar sig i olika kulturs- och fritidsaktiviteter, man kan enkelt bygga ett bra nätverk för samåkning och allt är nära och tillhands. Detta för mig är lyx.

Jag är mycket glad över att ha mitt företag i Värmland. Här i Värmland fick jag all information jag behövde för att starta ett eget konsultbolag. Jag bollade med många människor för att paketera mitt erbjudande och fick värdefulla tips att jobba efter. De flesta människor vill en väl och det tycker jag är en stor tillgång. Tack vare att företag i regionen är nyfikna för framtiden och vill utvecklas har jag levererat uppdrag som känns meningsfulla. Jag avslutar denna blogg med en reflexion över hur utvecklingen i systemet har varit enligt mina ögon. När jag kom till Värmland för 22 år sedan så kände jag mig ensam i systemet. Det fanns hjälpsamma människor men inget riktigt stödsystem som tog hand om mina entreprenöriella frågor. Vad glad jag blev när jag blev bjuden till en frukostaktivitet häromdagen och det fanns deltagare från grannländer till Peru (där jag kommer ifrån) och de arbetade med sina affärsidéer utan att ens ha startat företag. Vi har kommit en lång väg men låt oss inte stanna av och fastna här. Tillsammans kan vi utveckla Värmland ytterligare, och det finns mycket att göra! Nu ska jag avnjuta det sista av min frukost innan det bär sig av till kontoret.

//Patricia

Dela:

Kommentera

tre × ett =