Från en bryggare nära dig

Jag blir oerhört glad när jag hör nyheten om Wermlands Mejeri. Ett antal bönder som slår sig samman och gör något åt den bedrövliga situation som råder för mjölkbönder. Att det dessutom verkar bli en stor framgång gör det inte sämre. Men jag kan inte säga att jag är speciellt förvånad. Självklart betalar vi Värmlänningar någon krona extra för mjölken, om vi vet att kronan hamnar i den Värmländske bondens plånbok och att vi får behålla korna i våra hagar. Jag betalar dessutom gärna ytterligare en krona bara för att det är ett mycket bra initiativ.

Själv skulle jag gärna se ett samarbete mellan värmländska spannmålsbönder som odlar maltkorn. Gå ihop och starta ett ”mikromälteri”. Det skulle göra att bryggerierna i Värmland kan få lokal råvara och slipper importera malt. Dessutom skulle bonden kunna få mer betalt för en förädlad råvara. Efterfrågan och marknad finns.

Jag är övertygad om att det finns många liknande möjligheter runt om i Värmland.
Det är så lätt att bara se hinder och svårigheter, i stället för att se möjligheterna. Möjligheterna är ofta så många fler än man kan ana. Tänk om vi kunde se problem som starten på något nytt?

Det är vårt gemensamma ansvar att skapa förutsättningar för nya arbetstillfällen och en levande landsbygd. Men det krävs samarbete. Samarbete mellan människor, mellan företag, inom branscher och mellan branscher. Kan vi oftare fråga oss – hur kan jag hjälpa dig och hur kan du hjälpa mig?

Hans

Dela:

4 kommentarer

  1. Bra ord! Tummen upp!
    /Lasse Spisbryggeriet

  2. Useful info. Fortunate me I discovered your web site by accident, and
    I’m surprised why this accident didn’t came about in advance!
    I bookmarked it.

Kommentera

tre + sju =