Försök till bön

I mitt nya liv som student och troende håller jag på att lära mig en massa. Jag lär mig vad religion kan vara, hur kyrkan funkar, men också vem Gud är för mig. Hur agerar Gud, och hur hänger jag ihop med det? Det eviga så kallade teodicéproblemet hägrar ovanför: hur kan en allsmäktig och god Gud finnas när världen kan vara så ond?

I en kyrka är prästen inte viktigare än någon annan i församlingen. Varje människa har samma möjlighet att prata med Gud. Därför bad någon mig att hålla en bönestund. Det har jag aldrig gjort förut. Men jag skrev i alla fall en bön om hjälp att bidra till ett bättre Värmland.

Det är ett första skrivförsök, med allt vad det innebär. Men om du vill, får du gärna se den som en en bön från dig också:

”Gud, lär mig att ödmjukt se varje människa. Hjälp mig att öppna mitt hjärta och känna medkänsla, utan att förlora respekt. Hjälp mig att göra, istället för att bara prata. Jesus satte handling före ord. Men ibland är det svårt att handla. Det krävs mod, och uppoffringar. Ibland blir det så tungt att det är enklare att titta åt ett annat håll.

För att orka handla behöver vi din styrka Gud. Men kanske behöver du också oss? I så fall kan vi hjälpas åt att hela alla sår som världen fått genom våra handlingar. Förlåt oss för dem Gud. Och hjälp oss att ge åt dig det vi behöver. Tillsammans med dig vill jag göra vår verklighet till det du önskar.

Tack för mig. //Jenny

Dela:

4 kommentarer

 1. Ja säger som smôla skulle ha gjort ”Lella, lella” du går från klarhet till klarhet raring, en fröjd att se utvecklingen!

 2. Pingback: agen poker
 3. Hmm is anyone else having problems with the images on this blog
  loading? I’m trying to determine if its a problem on my end or if it’s
  the blog. Any feedback would be greatly appreciated.
  italien fotballdrakter langermet med trykk

 4. It’s amazing in support of me to have a web page, which is valuable designed for my experience.

  thanks admin Fußballtrikots Kaufen

Kommentera

elva + 2 =