Drömma om att bli revisor

Vi är nu i mitten av 80-talet, jag bor i Hagfors och stolt över det. Just stoltheten över mitt ursprung har jag alltid haft, och glad över att jag växt upp just i Hagfors, centralt Värmland brukar jag säga om man mot förmodan inte vet var det ligger… Roligt jobb, med bokföring där jag till sist fått köpa in en dator till firman – men jag fick inte använda den.

Testade på eget initiativ att bokföra en av de kunder jag ansvarade för, ”på data”. Det gick fantastiskt bra, redan första kunden kunde jag göra klart på halva tiden jämfört med att bokföra med papper och penna. Nöjd med mig själv gick jag in till Nisse, som ägde firman, och berättade hur snabbt det gick och hur lönsamt det skulle bli. Svaret jag fick var att ”det där var inte bra, fel gjort” och mot den tydliga instruktionen från honom. Men, ”eftersom du redan gjort det – så får du väl fortsätta!” Att våga, det är grejen, om du tror på något. Oavsett varifrån du kommer, och vad du gör. Att ta steg utanför bekvämlighetszonen behöver vi fortsätta med hela livet.

Nöjd med livet i Hagfors, spelade volleyboll och Bröderna Wellpapp (som är en helt annan historia), grundades. Efter gymnasiet i Hagfors hade jag ingen tanke på att plugga mer, tvärtom. Men kom på att om jag skulle vilja bli revisor så behöver jag plugga, och tack vare att tjejen jag var tillsammans med absolut skulle till Uppsala för att bli läkare, så hängde jag på. Våga flytta från tryggheten tror jag är en riktigt bra grej.

Att drömma om att bli revisor låter konstigt, det håller jag med om… Grejen är för mig är dels att få ordning och reda på siffror, och förklara det enkelt. ”Det vi gör är inte märkvärdigt, glöm aldrig det” sa Nisse, och att göra ekonomi enkelt har jag med mig sen dess. Siffror, är en rolig del av jobbet, men det allra bästa är alla fantastiska människor man möter, där drömmen om att göra det man vill är gemensamt för alla entreprenörer. Jag tror på att företagsamma människor, det vi alla kan vara, oavsett om vi är företagare eller ej.
Tiden i Uppsala som jag tänkte skulle vara max som utbildningstiden, det vill säga 3,5 år, men det blev 8 år. En helt ny del av livet började, och nu i efterhand kan jag se att det var en viktig tid i livet, och väldigt kul. Men det visste jag inte när jag flyttade dit, och nått ska jag ha att skriva om i nästa blogg också…

/Björn

Dela:

3 kommentarer

 1. Wonderful article! That is the type of information that should be shared across the net.
  Shame on Google for no longer positioning this put up higher!
  Come on over and visit my web site . Thank you =) Billiga Liverpool Tröja På Nätet

 2. Wow, wonderful blog structure! How lengthy have you been blogging for?
  you make running a blog glance easy. The overall glance of
  your site is great, as smartly as the content!

  Barcelona fc tröja

Kommentera

sexton − ett =