Borta bra men Värmland är bäst

Helgen är snart här; en möjlighet att återhämta oss efter en intensiv arbetsvecka. I dagens samhälle kämpar alla hårt för att klara stressen och det är otroligt viktigt att vila och få energi tillbaka; var och en på sitt eget sätt. Jag måste säga att jag är dålig på att ta promenader på vintern till exempel; jag gör det men de är väldigt sällan. Jag använder dans som avkopplingsaktivitet och tycker att det fungerar bra för mig. Men där jag hämtar otroligt mycket energi är även från Värmlands vackra landskap.

Jag är fascinerad över de underbara platser vi har runt omkring oss, med skog och vatten runt omkring. De vackra färger vi har fått nu i januari har varit som att vara inne i en tavla varje dag. Det är magiskt att titta ut genom fönstret, att se de olika nyanser av orange och rött i himlen… Detta ger mig ro.
Nyligen kom jag tillbaka från en resa till Peru. Där var det början av den peruanska sommaren så det var inte för varmt vilket gjorde att jag kunde njuta av den milda värmen. Eftersom vi var på kusten hela tiden, kunde jag även njuta av de vackra solnedgångarna varje dag. Jag kommer ihåg att jag tänkte att de där solnedgångarna skulle jag komma ihåg när jag väl var tillbaka i vintriga Sverige, men faktiskt har jag inte behövt det. Jag åker runt Värmland och konstaterar att naturen har fått mig att tänka på återhämtning genom att bara titta, andas och njuta. Vi har fantastiska ställen i Värmland, vart man än tittar så finns det något underbart att se.

Vill önska alla en trevlig och avkopplande helg. Kom ihåg att det är härligt att resa runt världen men att hemma i Värmland har vi också exotiska miljöer som kan hjälpa oss med återhämtning.

Så åk ut i landet eller res långt ut i världen. Men glöm inte bort hur bra vi faktiskt har det här hemma i Värmland.

//Patricia

Dela:

Kommentera

fem × 3 =